kolmapäev, 28. veebruar 2007

KOLMAPÄEV, 28 VEEBRUAR

Hommikuringis meenutasime "Härra Peabody õunte" lugu ning lahendasime ketina ülesandeid (1+1=2; 2+2=4 jne) - nii nagu levis Madonna loos ka kuulujutt.
Inimeseõpetuse tunni asendasime matemaatikaga ning saime töövihikutes ülesanded lahendatud ning enesekontrolliks ka ruudulisse vihikusse harjutada. Võib öelda, et peaaegu kõigil lastel on selge, kuidas liita 9 + 3 = 9 +1 + 2 = 10 + 2 = 12. Reedel alustatud doominode karbikesed said ka valmis.
Eesti keele tund möödus taas igal lapsel oma tööd tehes. KTV-s uurisime kõik kirjutatu-harjutatu veelkord üle ning andsime viimase lihvi. Tunni lõpetuseks kirjutas iga laps oma ilusaimate tähtedega "Peep ja sõnad" jutukese (ETV H 49)KTV ümber. Ikka kipuvad minema segamini suured ja väikesed tähed ning mõni täht ei tule kohe meelde. Eks ilusa käekirjaga kirjutamise-harjutamine võtab veel aega.
Kuna enne viimast tundi oli enamus lastel KTV kirjutamise tuhin alles peal ja tööd veel päris palju, otsustasime, et lõpetame selles tunnis kõik tööd ära. Kodus poleks vaja peale lugemise enam midagi teha.
Tunni lõpetuseks laulsime vanapaari laulu ja lugesime seda vahvat luuletuset. Arutasime ka seda, kuidas lapsed oma vanapaare nimetavad? Mammad ja papid ja memmed ja taadid ja vanaemad ja vanaisad.... Kodus jäi "Minu oma kirjatööde " vihikusse kirjutada jutuke oma vanaema-vanaisa lemmiktegevustest. Jõudu tööle.
Homme püüame tunniplaanist rohkem kinni pidada ja Caroliga kokku lepitud kunstiõpetuse tunni koos anda.
PS. Meeldetuletuseks: TÄNA ÕHTUL, kell 18.00 kohtume LASTEVANEMATE KOOSOLEKUL.

Kommentaare ei ole: