neljapäev, 27. september 2007

1.klass ja õpetajad Malle ja Jüri

EVAKUEERUSIME KOOLIMAJAST. OOTAME EDASISI KÄSKLUSI. KLASS HOIAB KOKKU. ÕPPEPÄEV.

KUS ON SINU KODUS SUITSUANDUR? KUS ON TULKUSTUTI?

TULEOHUTUSEESKIRJAD

HEAD KODUTEED!

IMEARMAS TAKSIKOER!

KOERSOKK

MARGIT AITAB SOKIKESED TEISELE ELULE! AITÄH , SULLE VAHVA TUNNI EEST!

MÜÜMISE KUNST!

DAS IST EIN BUTTERBROT!

WAS IST DAS?

WO LIEGT DEUTSCHLAND?

ESTLAND IST HIER!

Keelepäevaks valmistumine...

Mu mütsil polegi nurka...

Lustakas kübaranäide.

Kübaramood.

Reelika kübar külgvaates

3.klass sai sügisesed kübarad valmis.

Ettevalmistused tööõpetuse tundideks. Mida ja kuidas meisterdame?

Kolmapäevased töökoosolekud õpetajatele. Seekord meie klassis. Kõigile ei jätku tooli.

OLE TÄHELEPANELIK!

Eelmine sissekanne meie klassi veebipäevikusse oli eelmisel kolmapäeval.... enam kui nädal aega tagasi. Vahepeal on palju nähtud, kuuldud õpitud... Meie ajaveebi külastajate arvu suurenemise järgi näen, et huvilisi käib siin piilumas iga päev. Kuhu on kadunud aeg ajaveebi päevakokkuvõtete kirjutamiseks?
Siin mõningad vihjed pildikrooniga abiga.

neljapäev, 20. september 2007

KUI MÜSTILINE SÜGIS...

Lõpuks ometigi hakkab loodus selgemaid märke andma - sügis hakkab tõepoolest kätte jõudma: hommikuti langevad õpetajalauale või õpetaja sõrmede vahele kollased vahtralehed, hommikuringis kostitatakse kaaslasi maitsvate õuntega, porganditega, kapsatükkidega või koguni õunakoogiga...
Kolmapäeva pärastlõunal meisterdasime sügisesi peakatteid. Eesti keele tunnis oli uueks raskeks teemaks sulghäälikute ja suluta kaashäälikute uurimine.
Kunstiringis hakkasid meie klassist käima Kersti, Reelika, Carol, Regina, Julia. Neljapäeval ja reedel on õpetaja Tartus ja Haapsalus koolitustel. Kohtume esmaspäeval. Seni on asendusõpetajaks Kadri Plotnik.
Kohtumiseni.

teisipäev, 18. september 2007

ÜHENDUSES PEITUB JÕUD!

SÕPRA TUNTAKSE HÄDAS!

MEISTER!

MIDA JUKU EI ÕPI, SEDA JUHAN EI TEA!

HARJUTAMINE TEEB MEISTRIKS!

TALISMAN

"Homme lähen jälle oma klassi.
Kooli kaasa ma ei võta oma kassi.
Mänguasju ka ei pane kotti
ja ei pane oma valget rotti."


Heiki Vilep "TALISMAN"

Eks igaühel on olemas see väike ese, mis uskumuse järgi õnne toob. Eilses eesti keele tunnis otsisime klassist need üles ning lapsed rääkisid talismanide saamise lugusid.
Tänases tunnis lugesime luuletust korraga ja kordamööda. Harjuta kindlasti kodus veel!!! Eesti keele tunnis õppisime ka, et TÄHTI me LOEME ja KIRJUTAME ning HÄÄLIKUID me KUULEME ja ÜTLEME! Kodus jäi kirjutada tööleht lõpuni, seal kordad tunnid õpitut.
Inimeseõpetuse tunnis lahendasime probleeme. Rollimängude abiga püüdsime leida kõige paremaid tülide lahendamise viise. Väga hea meel oli, et nii 2.klassi kui ka 3. klassi lapsed võtsid antuid ülesandeid tõsiselt, kuigi klassis esinemine on alati natuke raskem kui lihtsalt kätt tõsta ja vastata. Koduseks tööks jäi joonistada pilt endast, vähemalt A4 suurusele paberile. Enda pilti hakkame analüüsima järgmises tunnis.
Matemaatika tunnis võtsime taas kasutusele armsad ruudulised vihikud ning harjutasime lahutamist. Nüüd on kõigil selge, et: VÄHENDATAV - VÄHENDAJA = VAHE.
Inglikeele ringis käivad meie klassist kõik tüdrukud. Poisid otsustasid oktoobri kuus algava maleringi kasuks.
Õues on külm ja vihma sajab . Täna on parim ilm võtta välja oma lemmik juturaamat ning pugeda diivaninurka seda lugema.
Ilusat pärastlõuna jätku.

neljapäev, 13. september 2007

SEGASUMMA ONGI SEGADUS!

Matemaatika tunnis lugesime juturaamatut ja lapsed käisid hambaarsti juures. Emakeele tundi külastas ootamatult logopeed, kes tegi kontrolletteütluse. Kehalise kasvatuse tunnis ajasime metskitse jälgi ja joonistasime puid. Loodusõpetuse tunnis otsisime rohttaimede juuri ja vilju. Ingliskeele ringi ajal oli ka lauatennis. Päikest paistis siis, kui panime riidesse. Tuul tõusis ja ilm läks õige viluks, kui olime kooliaeda jõudnud....

Kiidan aga kõiki 2. klassi lapsi, kes sellisel segasumma päeval väga tublisti koolis hakkama said!

NIMETA ROHTTAIME OSAD!

JUURED, VARS, LEHED, VILJAD...

JOONISTAME PUU!

KUKK; REBANE JA ....?

KAS SA SEDA KOHTA LUGESID?

LUGEMISTUNNIKE

TÖÖ ON VALMIS!

JÄRJEHOIDJAD

teisipäev, 11. september 2007

MEIE KÄIME TEISES KLASSIS!

"OLEN JUBA SUUR. MINA KÄIN TEISES KLASSIS. MUL ON HEA ÕPETAJA. ÕPETAJA NIMI ON JAANA. MUL ON HEA PINGINAABER. TEMA ON HEA SÕBER. TEMA NIMI ON NIPITIRI. MEIL ON ILUS VALGE KLASS. KLASSIS ON ILUS TÄHESTIK. "
INIMESEÕPETUSE TUNNIS RÄÄKISIME WTC-ST JA NY-ST NING 11.SEPTEMBRIST 2001, MIL TOIMUSID AMEERIKAS KOHUTAVAD SÜNDMUSED. RÄÄKISIME HEADUSEST, SÕPRUSEST JA SELLEST, KUIDAS JUBA LASPEST PEALE SAAB HOIDA JA TOITA ENDAS HEADUST, MÕISTVUST, KANNATLIKKUST, HOOLIVUST.
MATEMAATIKA TUND MÖÖDUS IGAL LAPSEL OMAS TEMPOS: ÜLESANDED SAID LAHENDATUD NING SELGEKS NIMETAJAD JA SUMMA. EESTI KEELE TUNNIS LUGES IGA LAPS OMA RAAMATUT, ÜHISELT TUTVUSIME SUNE (LOE: SÜÜNE) ESIMESE KOOLIPÄEVA TEGEMISTEGA.
KODUS LOEB IGAÜKS JÕUDUMÖÖDA OMA RAAMATUT NING HARJUTAB ÜPIKUST LK. 10-11 ILMEKALT JA SORAVALT LUGEMA, ET SAAKS VASTATA HINDELE. HARJUTUSTE VIHIKUSSE JÄI KIRJUTADA OMA ESIMESE KOOLINÄDALA MÕTETEST-TUNNETEST.
TÄNA ALGAS KA ÕPETAJA MARGE INGLISKEELE RING, KUHU LAPSED SUURE "HURRAAGA" JOOKSID.
PÄIKSELIST PÄRASTLÕUNAT.
KOHTUMISENI.

esmaspäev, 10. september 2007

HELESININE ESMASPÄEV!

Hommikuringis vestlesime möödunud nädalavahetusest ning üle Eestilisest kohustuslikust kartulivõtmise pühast;). Tutvustasime kaaslastele juturaamatuid ning õpetaja kuulas iga lapse lugemist. Panime raamatu vahele ka järjehoidja, mis homme näitab, kui palju on laps jõudnud kodus edasi lugeda. Väga kiidan JULIAT, KATRINIT, PEEPU, CAROLIT ja REGINAT, kellel oli juturaamat kaasas ning rõõmustas ennast ja õpetajat hea lugemisoskusega. Homme VÕTA KA KINDLASTI oma juturaamat kooli kaasa.
Pärast ülekoolilist kogunemist tegime koolipildi, paar tundi hiljem jõudis ka klassipildi tegemise järg meie kätte. Lapsed olid viksid ja kenad - aitäh vanematele, kes hommikul juukseid seada aitasid ning pükse triikisid!
Matemaatika tunnis võrdlesime arve, koostasime võrratusi ning arvutasime peast.
Tänane koolipäev oli kokkuvõttes tegus, kui paljud lapsed olid väga unised ja unistavad. Homsed kodused ülesanded on kirjas ja ekoolis, kuid veel palun, et tüdrukutel oleksid KINDLASTI JUUKSED PATSI(DE)S, KOOLILAPSE PINAL ON KORRAS, PLIIATSID TERITATÙD, KAPIVÕTI KAASAS.
Lõõgastavat pärastlõunat Teile kõigile,
kohtumiseni.
:)