kolmapäev, 28. veebruar 2007

KOLMAPÄEV, 28 VEEBRUAR

Hommikuringis meenutasime "Härra Peabody õunte" lugu ning lahendasime ketina ülesandeid (1+1=2; 2+2=4 jne) - nii nagu levis Madonna loos ka kuulujutt.
Inimeseõpetuse tunni asendasime matemaatikaga ning saime töövihikutes ülesanded lahendatud ning enesekontrolliks ka ruudulisse vihikusse harjutada. Võib öelda, et peaaegu kõigil lastel on selge, kuidas liita 9 + 3 = 9 +1 + 2 = 10 + 2 = 12. Reedel alustatud doominode karbikesed said ka valmis.
Eesti keele tund möödus taas igal lapsel oma tööd tehes. KTV-s uurisime kõik kirjutatu-harjutatu veelkord üle ning andsime viimase lihvi. Tunni lõpetuseks kirjutas iga laps oma ilusaimate tähtedega "Peep ja sõnad" jutukese (ETV H 49)KTV ümber. Ikka kipuvad minema segamini suured ja väikesed tähed ning mõni täht ei tule kohe meelde. Eks ilusa käekirjaga kirjutamise-harjutamine võtab veel aega.
Kuna enne viimast tundi oli enamus lastel KTV kirjutamise tuhin alles peal ja tööd veel päris palju, otsustasime, et lõpetame selles tunnis kõik tööd ära. Kodus poleks vaja peale lugemise enam midagi teha.
Tunni lõpetuseks laulsime vanapaari laulu ja lugesime seda vahvat luuletuset. Arutasime ka seda, kuidas lapsed oma vanapaare nimetavad? Mammad ja papid ja memmed ja taadid ja vanaemad ja vanaisad.... Kodus jäi "Minu oma kirjatööde " vihikusse kirjutada jutuke oma vanaema-vanaisa lemmiktegevustest. Jõudu tööle.
Homme püüame tunniplaanist rohkem kinni pidada ja Caroliga kokku lepitud kunstiõpetuse tunni koos anda.
PS. Meeldetuletuseks: TÄNA ÕHTUL, kell 18.00 kohtume LASTEVANEMATE KOOSOLEKUL.

TEISIPÄEV, 27. veebruar 2007

Suusatamisest ei saa üle ega ümber. Jaapanis Saporos on võistlused ning meie kooliski peeti suured suusavõistlused. Esimese klassi õpilased siiski osa ei võtnud. Õpime ja harjutame veel ning oleme järgmisel aastal stardis.
Suusavõistluse asemel olime Jaagupiga suusamaratonil. Lugemiku pala viis meid Kõrvemaale ja andis hea ülevaate tõsisest suusasõidust. Lugemine polnud kergete killast, kuid ilusti hakkama said kõik.
Esimeses tunnis lugesime Madonna kirjutatud raamatut "Härra Peabody õunad” - tund möödus märkamatult huvitavas arutelus.
Matemaatikas sai iga laps töötada omas tempos. Ülesandeid oli võimalik lahendada keerulisemaid ja lihtsamaid. Väga hea meel oli, et Carol ja Regina ja Kaisa said oma tööga nii ruttu ja korralikult valmis.

PS.Olen suutnud nii ilusti ära panna (loe: vist kaotanud) fotoaparaadi juhtme, mille abil saab pilte arvutisse saata... seetõttu siis pilditu sissekanne siia ajaveebi. Annan selle kiireks leidmiseks loomulikult endast parima.

neljapäev, 22. veebruar 2007

MEIE KAUNIS KODUMAA

Tänast päeva alustasime väga kõrgelt. Iga laps meisterdas lennuki ning sõit Eestimaa kohal võis alata. Vaade oli muidugi fantastiline! Leidsime veelkord üles kõik lugemikusgi kirjas.
Teises tunnis oli närvikõdi jätkuvalt palju - viktoriini meie Eestimaast võitsid kahe punktilise edumaaga Reelika ja Ketlini võistkond. Tubli meeskonnatöö eest tahan väga kiita Carolit ja Peepu - nende järgi said ka teised "snitti" võtta.
Töövihiku ülesannetest oli kõige keerulisem maakondade tundmise ülesanne. Siinkohal kaart veelkord. Millises maakonnas on sinu kodu? Mis linn on selle maakonna keskuseks? Millised on meie naabermaakonnad?
Pika Hermanni torn koos lippudega on meie klassis pärast kunstitundi ka olemas. Ei usu? Lähipäevil riputan siia ka pildid üles, siis näete!
Päeva lõpus harjutasime usinasti homseks esinemiseks. Oleme peaaegu valmis!
Mis meil homme siis koolis täpsemalt toimub?
1. Esimeses tunnis on meil väike "kodukootud" presidendi vastuvõtt.
2. Edasi toimuvad kolm tundi õpetaja Margitiga, sest mina pean pärast esimest tundi asuma teele Tartu suunas. Esmaspäeval räägin pikemalt, kuid ees on ootamas vahva koolitus: www.tere.kevad.edu.ee.
3. Kell 12.00 toimub kooli saalis pidulik aktus pühendatuna Eesti Vabariigi 89.aastapäevale.
4. Kell 13.00 on pidulik lõunasöök ning orienteeruvalt kell 14.00 viivad bussid lapsed koju .
Kaunist pidupäeva, kohtumiseni esmaspäeval.

kolmapäev, 21. veebruar 2007

Mõedakul

Mõedakult meenutusi

Mõedakul filmitud

Mõedakul filmitud

Kelgutame-suusatame ...

OLI ÜKS KAUNIS TALVINE PÄEV

Kõik algas hommikul kell 7.35, kui mina kooli jõudsin. Nagu tihti ikka juhtub, ei olnud õpetaja esimene - Julia ja Reelika olid juba võtmega ust avamas. "Riburadapidi" tulid kooli ka Ketlin, Kaisa, Kersti, Reelika, Birgit, Peep, Carol, Katrin ja Margus.
Hommikuringis proovisime, et igaüks saab sõna ainult ühel korral: oma tähtis teade klassile tuli enne valmis mõelda. See ei olnudki eriti kerge ülesanne.
Esimeses tunnis käisime lendamas Eestimaa kohal nagu seda tegi Jaagup oma klassiga. Ilusal kaardil leidsime üles Võrtsjärve, Munamäe, Emajõe, Pärnu lahe ja teisedki kaunid kohad meie kodumaal.
Õpetaja Elinaga mängiti vahvaid mänge ning lauldi hümni ja Pesapuu laulu. Lapsed, palun harjutage kodus kindlasti veel hümni sõnu - reedesel aktusel laulab esimene klass koos mudilaskooriga kogu kooli ees.
Mina olin tunnis 4. klassis, kus täna oli väga töine ja asjalik meeleolu. Kordasime skeleti osi ning kontrolltööd said kõigil väga hästi tehtud. Uue osana õppisime vereringet.
Kolmandas tunnis uurisime, mis värvi on meie kodu. Ilusa Olivia Saare luuletuse kleepisime KTV tagakaanele ning paljudele jäi see juba ka pähe.
Nii luuletusest kui ka ETV harjutustest leidsime mitmuses ja ainsuses sõnu. Ühe harjutuse kirjutasime KTV tagumistele tühjadele joontele.
Kodus tuleb see harjutus lõpetada ning omaltpoolt juurde kirjutada, kuidas meie vastlapäeva-pärastlõuna läks. Mis Sulle meelde jäi? Mida Sulle eriti teha meeldis?
Enne Mõedakule kelgutama minemist nautisime vahvate külapillimeeste mängu-laulu. Mulle meeldis see väga. Tundus, et ka lastele.
Siia ajaveebi (kommentaaridesse) võiksid lapsed kirjutada (või siis vanemad laste juhendamisel), millise mulje külapillimeeste mäng jättis. Mis Sulle meeldis? Miks?
Tegelikult oleks üldse väga vahva lugeda, mida vanemad, lapsed ja külalised meie klassi ajaveebist arvavad. Julget kirjutamist (pane juurde kindlasti ka oma nimi:)!
Mõedakule sõitsime kõik koos (1. - 4. klassi lapsed). Enamasti olid lapsed kaasa võtnud kelgud ning mäest lasti alla väga usinasti (seda on näha nii piltidel, kui ka videodel). Kahjuks juhtus mäel ka kokkupõrkeid. Loodetavasti ei ole asi siiski hullem kui esialgne ehmatus ja muhk.
Sireti, Sassi, Raiko ja Joostiga tegime alustuseks ka 2 km suusatiiru. Tuleb tunnistada, et rada oli ilus ja hanged ilusad ja kõrged ja päike helkis kaunilt lumel..... ühesõnaga olin õpetajana suusatajate rivi lõpus ning poisid väga kannatlikult ja kenasti isegi ootasid igal künkakesel. Ma olen peaagu kindel, et nägin ka oravat ....
Vastlakukkel ja kuum tee panid toredale väljasõidule kosutava punkti.
Oli väga tore ja väsitav päev.
Kõik jätkub homme kell 7.35

Head rahulikkku ja toredat õhtupoolikut kõigile.

teisipäev, 20. veebruar 2007

KELGURONG

PILDIKESI VASTLAPÄEVAST!

HÕISSA, MEIL ON VASTLAD!

Vastlapäevale kohaselt meisterdasime vurre. Väga tore oli, et iga laps sai nöörile nööbi külge ja lõpuks selle ka vurisema. Vurrid pani iga laps oma pinalisse ja võttis koju kaasa. Harjutage veel!
Kodumaa luuletus oli päris hästi pähe õpitud. Mõnel lapsel tuleb veel veidi harjutada.
Kelgutamas käisime ka. Pikad, pikad linad said ennustatud. Koduseks tööks jäi homseks väga vähe õppida: "J" täht lõpuni kirjutada ning hümn pähe õppida.
Palju oli neid lapsi, kes kehalise kasvatuse tunni ajal klassis hoopis joonistasid, sest köha või nohu oli päris tugev .
Homme on meil väga eriline koolipäev:
Lisaks kolmele esimesele tunnile (eesti keel, muusika õpetus, matemaatika)toimub veel mitmesugust huvitavat:
1) kell 11.15 esinevad meile rahvapillidel muusikud ilusa kontserdiga (15 krooni )
2) kell 12.30 sõidame Mõedakule kelgutama, saame süüa ka vastlakukleid , juua kuuma teed (sõit+kuklid kohapeal maksab 25 krooni)
KINDLASTI PANNA VÄGA SOOJALT RIIDESSE: KAASA LISAKS KINDAD, SOKID.... VÕTTA KAASA KELK, seal saab ka suusatada.
Kohtumiseni kolmapäeval

esmaspäev, 19. veebruar 2007

LAPSE KODUMAA

Pildid meist ja voltimistöödest

HEAD KULDSE SEA AASTAT!

Laupäeval algas Hiina kalendri järgi kuldse sea ehk punase tule emise aasta. Klassis tähistasime seda sigade voltimisega. Enamus lapsi oskasid ka juhendi järgi ise voltimisega hakkama saada, selle üle oli väga hea meel. Veel jõudsime esimeses tunnis uurida erinevaid küsimusi (küsisõnu) ning ise küsimusi esitada.
Teises tunnis lugesime vahvat pala vastlakommetest ning isegi värvisime neid. Uurisime ka sõnu mitmuses ja siis ainsuses, harjutasime ka pika vokaaliga sõnade õigekirja.
Loodusõpetuse tunnis oli teemaks minu kodumaa. Õppisime õppima luuletust. Enamasti said lapsed luuletuse isegi pähe õpitud. Selle luuletusega esineme reedesel aktusel.

reede, 16. veebruar 2007

ELU ON TÄIS VALIKUID

Mõtlesin kaua, mida tänase päeva pealkirjaks panna. Lõpuks otsustasin selle kasuks. Tegelikult oli meil ju reede nagu reede ikka: harjumuspäraselt kokkuvõtlik, kuid uskumatult töine. Lapsed olid viimase tunnini väga usinad ja töökad.
Esimeses tunnis lugesime Jaanus Vaiksoo "Söögivahetunni "lugu. Uurisime liitsõnu ning kinnitasime neid tennisepalli abiga. Pärast muusikaõpetuse tundi oli matemaatika tund, kus sudoku osutus väga põnevaks ja uudseks ning võttis ootamatult palju aega. Sudokut saavad lapsed ka kodus edasi harjutada. Sudokuga seoses ka tänase päeva pealkiri. Ülesande lahendamine osutus oodatust keerulismaks, kuid väga hea meel oli, et mitte ükski laps ei andnud pärast esimest keerulist momenti kohe alla... Ta proovis ja uuris edasi. Aga elus ongi ju vahel raskem mõnda olukorda lahendada ja takistusi tuleb ikka teele... ikka tuleb proovida anda endast kõik.
Kehalise kasvatuse tunnis olid meil tublideks suusatajateks:KETLIN, MARGUS, REGINA JA BIRGIT. Peep ja Erki kelgutasid tunni esimese poole siis liitusid nad ülejäänud tüdrukutega arvutiklassis, kes pranglisid. tunni lõpuks olime kõik arvutiklassis ja andsime vanadele arvutitele hoogu juurde!
Mudilaskoor lõpetas kauni päeva ja ilusa nädala.
Nädala alguses rääkisime rääkimisest ja jutust ja oma mõtete väljendamisest. Samal teemal jätkasime terve nädala erinevates tundides. Meie klassis tundides on liiga tihti ülearust juttu ja teiste jutule vahele segamist. Eks järgminegi nädal ning edaspidi püüame ennast parandada. Nii hea on, kui SIND kuulatakse, õpime siis ise head kuulajad ka olema.

neljapäev, 15. veebruar 2007

KADUNELJAPÄEV

Ilusat ja väga töist neljapäeva juhatasid sisse Caroli toodud õunad ja Julia teematerjal(imemaitsev maasikamoos :). Hommmikuringis arutasime selle üle, mida ja kuidas sõbraga jagada tuleks. Leidsime, et śokolaadi, komme või õunu on ikka hea kooli kaasa võtta, kuid tuua tuleks siis tervele klassile või oodata kui koolipäev läbi saab ja siis komm koduteel põske pista.
Esimeses tunnis lugesime teistele ette oma kirjatükid sõpradest. Kodus olid palju vaeva näinud Carol, Peep, Julia, Birgit, Ketlin, Reelika, Regina ja Margus.
Kirjatehnika viis meid tänagi reisima, kuid mitte nii kaugele kui eile. Lendasime Ruhnu, meie oma väikesele saarele. Ruhnus aitasime taludele "R" tähega algavaid nimesid panna.
Teises eesti keele tunnis meenutasime Mariliid ja Mariannet ning kordasime üle suured tähed, mida juba kirjutada oskame.
Kehalise kasvatuse tunnis olid väga tublid suusatajad KAISA, KETLIN, BIRGIT, REGINA, MARGUS. Nad sõitsid kokku 3 suurt ringi ning lasid mitu-mitu korda mäest alla: julgust on kõigile juurde tulnud ning tehnikagi hakkab selgeks saama. Õpetaja Jürigi, kes mööda juhtus minema, kiitis nii osavat 1. klassi. Õues olid täna kelgutamas Carol, Kartin, Julia, Erki ja Peep. Kelgutajatega tegime ka teatevõistlusi ning lumepallikaugusviskeid. Kersti ja Reelika õue tulla ei saanud, nemad kirjutasid vahva loo hiirepoisist, kes sabaga siirupit õngitses. Homme loeme selle jutu ette ka teistele.
Kunstiõpetuse tunnis tegime pintslitrükiga taldrikuid ning kaunistasime oma tassid lemmikpildiga ära.
Saksa keele tunnis laulsime uut laulukest: "Alle meine Entche". Koos mõtlesime ka loo, miks ta salliga suvisel pildil on.
Jutt sai selline: pardike ujus tiigil. Oli käre külm ilm. Ta ei olnud üksi, kogu pere oli seal. Pardike jäi tukkuma ja nägi und. Unes oli ta selle sama tiigi peal ja ujus sõpradega võidu. Kui pardike üles ärkas oli tal suurest unes-ujumisest kurk haige ja tuligi sall kaela panna.
Arvutiõpetuse tunnis pranglisime ning uurisime õppemänge, mida lapsed ka ise kodus mängida saavad.
Leiad need ka siit meie klassi blogist.

ÜKS PISIKE PARDIKE KORD UNES NÄGI ....

kolmapäev, 14. veebruar 2007

Meie kõik ja uhke uks sõbra südamesse :)

Näitusele

Selliseid priskeid südameid meisterdasime

Ketlin loeb ette

VALENTINIPÄEV EHK SÕBRAPÄEV

Ma olen väga õnnelik inimene. Olen väga õnnelik õpetaja, sest lapsed, kellega koos täna õppisin, olid ülitoredad.
Päev oli üllatusterohke ja seda juba varahommikust alates.
Juba enne esimese kella hõljus meie klassi suur ja kollane õhupall... nagu päike!!! Selle säras ja paistel soovis head sõbrapäeva õpetaja Sirje Tiilen.
Carol üllatas meid ka suure magusa suutäiega. Aitäh sulle ja su toredale toetavale perele.
Esimeses tunnis meisterdasime sõbrapäeva kaarte. Kaardid said kõigil valmis ja ka soov kallile sõbrale sisse kirjutatud. Esimese tunni lõpuks kaunistasime südamekestega, kodus valmistatud kaartidega ning piltidega oma headest sõpradest terve ukse. Küll sai uhke!
Teise tunni ajal käisid esimese klassi õpilased õpetaja Elinaga laulmas ning mina õppisin neljanda klassiga loodusõpetust.
Neljanda klassi õpilased valmistasid mulle täna suure üllatuse. Tundi alustati lauluga - kõik seisid püsti ja laulsid sõbrapäevaga seotud laulu. Laulu lõppemisel tulid selja tagant välja veel ka kommid!!! olgugi et tunnis oli palju sõbralikke jutupaise ning nalja, tegime ka tõsist tööd. Tunnis uurisime skeleti erinevaid osasid ning lugesime luid kokku.
Armsad neljanda klassi õpilased! Teiega oli täna nii tore tööd teha! Head üllatuste rohket päeva jätku Sulle Sigrid, Dagne, Kristi, Rebeca, Andra, Siret, Erki, Sander ja Robin-Dein. kahjuks ei olnud täna koolis Laurat ja Joosti. Teile kodune töö: õpikust lk 86-87 lugeda, töölehelt inimese skeleti osad õppida.
minu päev jätkus koos esimese klassiga.
Kolmandal vahetunnil oli avatud valentinipäeva laat. See pakkus rõõmu nii müüatele, kui ka ostjatele.
Kolmandas tunnis tegime tõsist tööd kirjatehnikaga. Selgeks sai B täht. Õppisime ka uue näpumängu. Tunni lõpuks said lisaks B tähele kõik kaardid lõplikult joonistatud, südamlikud soovid sisse kirjutatud ning koridori näituski üles seatud.
Viimases tunnis tegime koolimajas ringkäigu ning uurisime, millised kaunistused ehivad teiste klasside uksi. Otsisime sõbrapäeva sümboleid, lugesime ustelt ilusaid soove. Iga laps sai ka oma lemmikule hääle anda. Homme selguvad siis võitjad! Lugemist harjutasime täna hoopis teise korruse fuajees suurel värviringil. Seal polnud lugemine ühti kerge, tuli lihtsalt püüda pilku rohkem raamatus kinni hoida ja tähelepanelikum olla, et õpilaste ja õpetajate saginat mitte tähele panna.
Pärast sööki kirjutasime päevikutesse koduse töö ning selgitasin, mida eesti keelest homseks tarvis teha on.
Siinkohal siis veelkord kodune töö: eesti keeles: lk 35 lugeda (iga laps lubas kodus kogu pala vähemalt 4 korda läbi lugeda, et homme tunnis veelgi soravamalt teistele esineda), töövihikust harjutus 51 kirjalikult ning "MINU OMA KIRJATÖÖDE" vihikusse kirjutada jutt oma parimast sõbrast.
Päevikusse kleepisime küsimused, mis sul kirjutamisel abiks on. Kindlasti joonista ka pilt oma südamesõbrast!

PS. Kolmanda klassi "kitarripoisid" ! Kahjuks pidin 7. klassi tunnis õpetajal abiks olema, seetõttu ei jõudnud enne tunni lõppu teie juurde. Loodetavasti saite ise harjutada. Kohtume reedel.

Kõigile kaunist sõbrapäeva jätku ning päikest südamesse.

teisipäev, 13. veebruar 2007

TALVERÕÕMUD

Juba esimese tunni ajal piilus päike meie klassi aknast sisse. Ta nägi, kuidas aknal olid reas imemaitsve vaarikajoogised tassid, pütike mett. Veel jäi Päikesele kindlasti silma kaksteist koolilast esimesest klassist, kes "Triibuliste pükste" lugu lugesid. Kodus olid lapsed enamasti tõesti tublisti lugenud.
Arutasime, millist lugemist on hea kuulata: Ketlin nimetas seda täna, kuid on juba varemgi maininud, et lugemise harjutamisel tuleb komasid ja punkte kindlasti jälgida. Harjutasime ka lugemist "lainega"...
Kirjatehnikas kirjutasime P tähte. Meie klassi Peep võis väga rõõmus olla, sest terve klass sai tema nime oma vihikusse kirjutada.
Kirjatehnika vihiku viimastele lehekülgedele harjutame kirjutama ka ise valitud tekste. Täna kirjutasime sinna
HOMME ON VALENTINIPÄEV. MEIE ÜTLEME KA SÕBRAPÄEV. MINU HEAD SÕBRAD ON KETLIN, CAROL, PEEP, REELIKA, ERKI, KAISA, BIRGIT, JULIA, MARGUS, REGINA, PIRET, LIISI, KERSTI JA KATRIN JA ...
Matemaatika tunnis võtsime uue teemana liitmist ja lahutamist 12 piires. Nagu arvata oli, polnud see nii uus osa meile midagi. Palju põnevust pakkus SUDOKU lahendamine. Lapsed lubasid kodus uurida, milliselt maalt see mäng pärit on! Kas sina tead???
Kehalise kasvatuse tunnis olime õues. Ainult kolm õpilast otsustasid klassi jääda ja matemaatika ülesandeid lahendada - nad said sellega väga hästi hakkama. Õues harjutasime suusatajatega mäest laskumist ja jälgisime, et suusakepid õigesti oleksid käes. tund oli väga vahva. Tänasest ka mõned ülesvõtted meie õueskäigust.

esmaspäev, 12. veebruar 2007

Sõnad, sõnad, sõnad ...

Tänast koolipäeva alustasime hommikuringis vestlusega: kuidas veetsin nädalavahetuse? Mida ilusat olen näinud või teinud möödunud päevade jooksul? Enamus lapsi käisid kas kelgutamas või suusatamas, mõned jõudsid isegi mõlemat teha. Väga hea meel oli, et koolis olid peaaegu kõik lapsed. Loodetavasti on ka Kaisa homme terve ja saab meiega koos õppida.
Püüdsime valida ilusaima eesti keelse sõna: valik polnud kerge, kuid parimateks tunnistasime ema, emme, isa, armastus, soojus, headus. Selliste soojade sõnadega algas meie nädal.
Eesti keele tunnis lugesime väga vahvat juttu "Triibulistest pükstest", arutasime ka veel teisi väljendeid, mis kõlavad naljakad ja võivad vahel hoopis midagi muud tähendada. Mõne sõna taha leidsime hoopis uu tähenduse. Kirjatehnika töövihikus kirjutasime "T" ja "F" tähte. Suurte tähtede kirjutamine tuleb juba päris hästi välja. Harjutamist vajab veel joonte jälgimine: millise joonekese vahel täht olema peab...
Loodusõpetuse tunnis uurisime aga kergeid ja raskeid asju: kaalusime ja mõõtsime ja uurisime.
Matemaatika tund oli väga töine ja huvitav. Uues oli tekstülesannete uurimine. Peastarvutamine läks väga härti Carolil, Reelikal, Ketlinil, Margusel, Reginal, Kerstil ja Peebul. Kirjalik arvutamine tuli hästi välja Katrinil, Birgitil, Julial ja Erkil.
Kaunist pärastlõunat kõigile.

pühapäev, 11. veebruar 2007

KÜLMAPÜHAD

Möödunud koolinädalale mõeldes.
Neljapäeval ja reedel oli 1. klassi õpilasi koolis kolm: Regina, Carol ja Ketlin. Koolipäevad olid tegelikult nagu koolipäevad ikka. Lugesime "Pille-Riini" lugu lk 28 ning uurisime, millal kirjutatakse sõna algusesse suur täht. Harjutasimegi NIMEDE kirjutamist ja ka seda et LAUSE ALGAB ALATI SUURE TÄHEGA.
Matemaatikas võtsime veelkord kasutusele klaaskivid ning mängualused ja arvutasime. Nii Carol, Ketlin kui ka Regina olid tunni lõpuks väga osavad arvutajad ning selgituste andjad. Esialgu oli meil kõigil raskused oma tegevuse selgitamisega: 9+5=14. 9+1 = 10 (et jõuda kümneni vajasime ühte kivikest, üle jäi 5-1=4 kivi, 10+4=14).
Reedese koolipäeva viimane tund oli 1. klassile väga eriline. Tund oli koos kuue vahva 9. klassi neiuga. Pärast ajaveebi ja selle võimaluste lühitutvustust, sai igaüks võimaluse siia ka midagi kirjutada.
Lapsed, kes kahel viimasel päeval kooli tulla ei saanud, leiavad koduse töö kirjelduse www.ekool.ee.
Kaunist pühapäeva jätku kõigile meie blogi külastajatele.
Kohtumiseni.

Ei tohi pilti teha ...

Ei teagi nüüd , mida teha...

laupäev, 10. veebruar 2007

Külm ilm

Täna on suhteliselt rahulik päev, kuna paljud tegid endale vaba päeva - pidasid külmapühi. Samuti puudub ka ingliskeele õpetaja. Meil on tund koos õpetaja Jaana ja direktor Lyga. Kuna meie klassist on ainult kuus tüdrukut koolis ning oleme tunnis koos kolme esimese klassi tüdrukuga,on meil küllaltki rahulik tund.
Gerli Männiste

Mega päev

Täna on kuidagi eriline päev. Õues on külm ilm ja koolimajas väga vähe õpilasi. Ingliskeele õpetajat pole koolis ning seetõttu annab tundi direktor. Meie tund sattus kokku 1. klassi tunniga. Hästi rahulik ja tore tund. Koos eimese klassiga on meid täna kokku 9 tüdrukut, poisse kahjuks pole.
Pille Põldver

Tänane päev!

Tänane koolipäev on olnud teistsugune, kui eelmised. Miks? Nimelt on õues väga külm, sellise ilmaga nagu eriti õues olla ei tahagi. Külma ilma tõttu puudub koolist väga palju õpilasi. 9. klassist on täna kohal seitse õpilast. Muidu on meid kokku 13. Nii ongi tänased tunnid veidi lihtsamad ja vabamad. Inglise keele õpetajat ka ei ole. See asendustund on meil koos esimese klassiga. Neid on koolis kohal hoopis 3. Veel vähem kui meid! Nende õpetaja tutvustas meile interneti kohta mõningaid asju, mida mõned meist polnud kuulnudki. olgugi, et õpilasi on koolis vähe, on see päev vahelduseks tavalistele koolipäevadele.
Krista Puur

Tänane päev

Tänane koolipäev on olnud vägagi teistmoodi, kuna meid on külma ilma tõttu koolis väga vähe. Ka ingliskeele õpetajat pole täna koolis. Ingliskeelt andis meile direktor. Niisiis tulime kolme esimese klassi õpilase ning nende õpetajaga meediaklassi. Õpetaja J. Voll tutvustas meile blogi. Mulle meeldis!
Kristel Volmre

***

Hommikul oli päris külm. Juba siis aimasin, et paljud täna kooli ei ilmu. Meid oligi ainult kuus, teised pidasid külmapüha. Tunnid on nii igavad ja unised, kui meid nii vähe on ... Inka õpsi pole täna koolis, istusime 1. klassi lastega meediaklassis ...Täna oli hea söök :P
Kai Plotnik

Täna oli koolis väga tore ja rahulik päev.

Külma ilma tõttu oli koolis õpilasi vähe. Koolimajas oli kohe poole rahulikum. Ingliskeele tunni ajal rääkis meile õpetaja Jaana ajaveebist. Tund toimus meediaklassis. Tunnis olid ka kolm esimese klassi õpilast. Tund oli väga meeldiv ja tore.
Merlin Mets

reede, 9. veebruar 2007

ILUS PÄEV

TÄNA OLI ILUS PÄEV, MULLE MEELDIS TÄNA ERITI EESTI KEEL. KOLMEKESI OLI TORE KOOLIS OLLA. 9. KLASSIGA ON ERITI LAHE KOOS OLLA.
REGINA PAUMANN

NII ILUS PÄEV

TÄNA OLI ILUS PÄEV. MULLE MEELDIS KIRJUTADA JA VEEL MATEMAATIKAT TEHA.
CAROL OTSTAVEL

TORE PÄEV

TORE OLI 9. KLASSIGA KOOS OLLA. NAD ON TOREDAD. VEEL OLI TORE MATEMAATIKA TUND. MULLE MEELDIS KIVIKESTEGA ARVUTADA.
KETLIN RAUDLA

Tore tund

Tund meediaklassis kujunes väga huvitavaks. Koos olid I ja IX klass, sest inglise keele õpetaja oli kursustel. Õpetaja J.Voll tutvustas I klass ajaveebi. Meie pisikesed on väga tublid! Meil kõigil oli sellest tunnist üht-teist õppida. Tänan! Koos õppida on mõnus!

Direktor
Ly Kivistik