esmaspäev, 12. veebruar 2007

Sõnad, sõnad, sõnad ...

Tänast koolipäeva alustasime hommikuringis vestlusega: kuidas veetsin nädalavahetuse? Mida ilusat olen näinud või teinud möödunud päevade jooksul? Enamus lapsi käisid kas kelgutamas või suusatamas, mõned jõudsid isegi mõlemat teha. Väga hea meel oli, et koolis olid peaaegu kõik lapsed. Loodetavasti on ka Kaisa homme terve ja saab meiega koos õppida.
Püüdsime valida ilusaima eesti keelse sõna: valik polnud kerge, kuid parimateks tunnistasime ema, emme, isa, armastus, soojus, headus. Selliste soojade sõnadega algas meie nädal.
Eesti keele tunnis lugesime väga vahvat juttu "Triibulistest pükstest", arutasime ka veel teisi väljendeid, mis kõlavad naljakad ja võivad vahel hoopis midagi muud tähendada. Mõne sõna taha leidsime hoopis uu tähenduse. Kirjatehnika töövihikus kirjutasime "T" ja "F" tähte. Suurte tähtede kirjutamine tuleb juba päris hästi välja. Harjutamist vajab veel joonte jälgimine: millise joonekese vahel täht olema peab...
Loodusõpetuse tunnis uurisime aga kergeid ja raskeid asju: kaalusime ja mõõtsime ja uurisime.
Matemaatika tund oli väga töine ja huvitav. Uues oli tekstülesannete uurimine. Peastarvutamine läks väga härti Carolil, Reelikal, Ketlinil, Margusel, Reginal, Kerstil ja Peebul. Kirjalik arvutamine tuli hästi välja Katrinil, Birgitil, Julial ja Erkil.
Kaunist pärastlõunat kõigile.

Kommentaare ei ole: