kolmapäev, 21. veebruar 2007

OLI ÜKS KAUNIS TALVINE PÄEV

Kõik algas hommikul kell 7.35, kui mina kooli jõudsin. Nagu tihti ikka juhtub, ei olnud õpetaja esimene - Julia ja Reelika olid juba võtmega ust avamas. "Riburadapidi" tulid kooli ka Ketlin, Kaisa, Kersti, Reelika, Birgit, Peep, Carol, Katrin ja Margus.
Hommikuringis proovisime, et igaüks saab sõna ainult ühel korral: oma tähtis teade klassile tuli enne valmis mõelda. See ei olnudki eriti kerge ülesanne.
Esimeses tunnis käisime lendamas Eestimaa kohal nagu seda tegi Jaagup oma klassiga. Ilusal kaardil leidsime üles Võrtsjärve, Munamäe, Emajõe, Pärnu lahe ja teisedki kaunid kohad meie kodumaal.
Õpetaja Elinaga mängiti vahvaid mänge ning lauldi hümni ja Pesapuu laulu. Lapsed, palun harjutage kodus kindlasti veel hümni sõnu - reedesel aktusel laulab esimene klass koos mudilaskooriga kogu kooli ees.
Mina olin tunnis 4. klassis, kus täna oli väga töine ja asjalik meeleolu. Kordasime skeleti osi ning kontrolltööd said kõigil väga hästi tehtud. Uue osana õppisime vereringet.
Kolmandas tunnis uurisime, mis värvi on meie kodu. Ilusa Olivia Saare luuletuse kleepisime KTV tagakaanele ning paljudele jäi see juba ka pähe.
Nii luuletusest kui ka ETV harjutustest leidsime mitmuses ja ainsuses sõnu. Ühe harjutuse kirjutasime KTV tagumistele tühjadele joontele.
Kodus tuleb see harjutus lõpetada ning omaltpoolt juurde kirjutada, kuidas meie vastlapäeva-pärastlõuna läks. Mis Sulle meelde jäi? Mida Sulle eriti teha meeldis?
Enne Mõedakule kelgutama minemist nautisime vahvate külapillimeeste mängu-laulu. Mulle meeldis see väga. Tundus, et ka lastele.
Siia ajaveebi (kommentaaridesse) võiksid lapsed kirjutada (või siis vanemad laste juhendamisel), millise mulje külapillimeeste mäng jättis. Mis Sulle meeldis? Miks?
Tegelikult oleks üldse väga vahva lugeda, mida vanemad, lapsed ja külalised meie klassi ajaveebist arvavad. Julget kirjutamist (pane juurde kindlasti ka oma nimi:)!
Mõedakule sõitsime kõik koos (1. - 4. klassi lapsed). Enamasti olid lapsed kaasa võtnud kelgud ning mäest lasti alla väga usinasti (seda on näha nii piltidel, kui ka videodel). Kahjuks juhtus mäel ka kokkupõrkeid. Loodetavasti ei ole asi siiski hullem kui esialgne ehmatus ja muhk.
Sireti, Sassi, Raiko ja Joostiga tegime alustuseks ka 2 km suusatiiru. Tuleb tunnistada, et rada oli ilus ja hanged ilusad ja kõrged ja päike helkis kaunilt lumel..... ühesõnaga olin õpetajana suusatajate rivi lõpus ning poisid väga kannatlikult ja kenasti isegi ootasid igal künkakesel. Ma olen peaagu kindel, et nägin ka oravat ....
Vastlakukkel ja kuum tee panid toredale väljasõidule kosutava punkti.
Oli väga tore ja väsitav päev.
Kõik jätkub homme kell 7.35

Head rahulikkku ja toredat õhtupoolikut kõigile.

Kommentaare ei ole: