teisipäev, 27. märts 2007

HOIAN OMA ELU - MINA OTSUSTAN !

Täna hommikul alustasime Caroli ettevalmistatud raamatututvustustega. Esimese raamatu nimi on "IMEPÄRANE JA MÕISTATUSLIK LOODUS" , millest pikemalt tegime tutvust kalade "arstitoaga". Nõndanimetatud puhastajad kalad teevad tööd suurematele kaladele. Suuremad kalad tulevad puhastajate juurde nii nagu inimene läheb arsti juurde. Arstid puhastavad suuri kalu parasiitidest ja nosivad ära närbunud kehaosi. Puhastajad töötlevad nii oma "patsientide" kehapinda kui ka toimetavad lõpuste vahel ja suus. Parasiite süües saavad puhastajad oma töö eest tasuks rahulikult toituda. Suuremad kalad tunnaevad puhastajad kalad ära nende erilise tantsu või keha liigutamise järgi.
Carol jättis raamatu mõneks päevaks kooli, et kõik huvilised saaksid sellest pilte ja jutte uurida.
Teise raamatuna tutvustas Carol "PRINTSESSIDE KOKARAAMATUT", mis pani oma piltide ja imeliste retseptidega küll kõigil suud vett jooksma. Tõesti, lausa muinasjutulised maiuspalad on seal sees! Carol näitas ka vahvaid pilte oma vaheajast ning sünnipäeva meeleolus (tegelik päev oli 22.03) sõime õuna ja imehead valget s´okolaadi. Aitäh, sulle Carol toreda päeva alguse eest.
Matemaatika tunnis tegeles iga laps oma töölehelt ülesannete lahendamisega, mis jäi paljudel ka kodus homseks lõpetada, olgugi, et homme tundi pole.
Eesti keele tunnis meisterdas taas iga laps edasi oma raamatut vaheajast. Homme püüame selle ka lõpetada. Kodust lugemist said esitada Ketlin ja Margus. Nad olid tublid. Kodus jäi harjutamiseks ikka sama "Võimlemispeo" pala, kus palusin tähele panna ja kontrollida ennast:
KAS MA... :
1. ...LOEN KÕIK SÕNAD ÕIGESTI VÄLJA?
2. ...PEAN KOMA JUURES LÜHIKESE JA PUNKTI JUURES PIKEMA PAUSI?
3. ...JÄLGIN TEISI KIRJAVAHEMÄRKE JA LOEN NENDELE VASTAVALT?
Jõudu, jaksu harjutamiseks ning homme loeme ja filmime lugemisi edasi.
Kolmandas tunnis käis meil külaline. Loengut käis pidamas Tamo Vahemets, kes on MTÜ Operation Lifesaver Estonia esimees. Tema loengu teema oli " VAATA, KUULA JA ELA." Põhjalikult rääkisime raudteel ja raudtee läheduses liiklemisele.
Kunstiõpetuse tunni alguses meenutasime loengul kuuldut-nähtut. Vanemad, palun uurige lapselt, mida talle sealt kõige rohkem meelde jäi!? Lisaks saab materjale vaadata, mis on pandud üles 4, klassi ajaveebi, kus on linke OHUTUSEST RAUDTEEL.
Tunni teises pooles joonistasime muusikat. Homme jätkame.
Kaunist pärastlõuna jätku.

PS. Kas tunnete - ÕHUS ON MÕNUSAT MULLA JA TÄRKAVA ROHU LÕHNA??? Teate, kui hea on praegu lehti riisuda?! :)

Kommentaare ei ole: