teisipäev, 18. november 2008

ESIMESED PÄIKSEKIIRED SOOS

Täna oli väga ilus hilissügisene hommik. Õpetaja Tõnu sõnul oli külmakraade lausa 2. See tähendab, et termomeeter näitas -2C järgi.
Kolmanda j a kuuenda klassi õpilased ja loodusõpetuse õpetajad kogunesid juba enne kella 8,00 koolimaja ette. Ilm oli jahe, kuid tuulitu. Taevas oli selge ja päike hakkas tõusma, pimedus taandus. Olime soojalt riietatud ja sõitsime koolibussiga metsale lähemale.
Looduses on alati meeldiv jalutada. Täna hommikul nägime kitsesid, kes põllul toitu käisid otsimas, kuid metsa tagasi läksid , kui meid märkasid. Metsatee ääres olid kõrged kuklase pesad. Kuklased armastavad soojust ja päikesevalgust, seetõttu on nad kergesti leitavad. Kuklased on oma pesakuhilas allapoole , isegi maapinnast allapoole sooja läinud - sipelgaid me ei näinud.
Metsaservas oli näha jahimeeste metsaloomade toitmise platsi: seal oli ka heina söötmise alus ja terade nõu. Jahimehed olid loomade vaatlemiseks sinna ehitanud ka punkri, mis asus puu otsas.
Julgemad ja suurema kingamustriga lapsed ( sest redel oli väga libe) käisid punkrit ka seestpoolt kaemas.
Lapsed, kellel olid soojad ja terved kummikud jalas, said päris kaugel soo laugaste juures ära käia. See oli väga põnev.
Tagasiteel leidsime ka põdra kolju, ülemine lõualuu oli täiesti terve ja hambad ilusti näha.
Tänane hommik oli väga tore. Lapsed olid uudishimulikud ja oskasid väga hästi metsas käituda.

Kommentaare ei ole: